روزگاری سفره ی هر گیلانی، تکه حصیری گرد یا بیضی با نقش و نگاری زیبا و تذهیبی به ظاهر ساده بوده که در متن خود طرحی دلپسند از پیچش تار و پود «لی» داشت، که با دست هنرمند حصیر باف، نقش می گرفت.
امروزه، همه ی این سفره ها تبدیل به سفره های پلاستیکی و ماشینی شده است. سفره ی حصیری، هنوز در برخی از خانواده های اصیل شهری و بیش تر خانواده های روستایی کاربرد دارد. در فروشگاه های خروجی شهرهای توریستی به وفور یافت می شود و مسافران و گردشگران، از مشتری های آن هستند.
با چارق مرجع صنایع دستی و دست سازه های خلاقانه همراه شوید.
سفره های حصیری به تناسب تعداد افراد خانواده کوچک و بزرگ دارد . همزمان با ورود فرش های ماشینی(بویژه موکت) و کساد شدن بازار حصیر و از طرفی استقبال از گردش و سفر ورود گردشگران بهگیلان، حصیر بافان برای امرار معاش، ناگزیر به بافت و تولید بعضی وسایل فانتزی مثل گیوه ی حصیری، زیر داغی، حصیر های کوچک به عنوان جانمازی، کلاه حصیری، زنبیل و سفره در قطع های بسیار کوچک (به اصطلاح بچه گانه ) نیز به بازار عرضه شد که اغلب جنبه ی تزیینی پیدا کرده و به صورت آویز از آن ها استفاده می شود. زنبیل تولیدی است ارزان، زیبا که برای مسافران مناطق کویری ایران جالب و خاطره انگیز است و از این رو فروش نسبتا خوبی دارد.